2010. november 28., vasárnap

BOLDOGTALAN HARMINCASOK


Döbbenetes eredményt hozott egy brit közvélemény-kutatás: a kétezer emberen alapuló felmérés szerint a britek többségének a harmincas évei a legboldogtalanabbak. Szakértők máris új kapuzárási pánikról beszélnek.
Új társadalmi problémával állnak szemben a brit pszichológusok - írta a BBC internetes oldala. Egy felmérés szerint egyre több harmincas éveiben járó ember állítja azt, hogy soha nem volt még ilyen boldogtalan az élete. Szakértők szerint mindez azt bizonyítja, hogy a kapuzárási pánik ideje egy évtizeddel korábbra tolódott, hiszen a negyvenes-ötvenes korosztály a fiatalabb generációkkal ellentétben jól érzi magát a bőrében.
A harmincas korosztály sem a munkában, sem a magánéletben nem boldog
A harmincasok boldogtalanságnak leggyakrabban a munkahely és a rossz párkapcsolat az oka. A 35 és 44 év között megkérdezettek több mint ötöde állította azt, hogy az ideje nagy részében nagyon magányosnak érzi magát, és ugyanennyien vallották be, hogy rossz kapcsolatban élnek, valamint a munkahelyükön sem érzik jól magukat.
A korosztály többségének ráadásul még a családi háttere sincs rendben, hiszen sokan elismerték, hogy a barátaikkal jobb a kapcsolatuk, mint a szüleikkel. Azoknál sem jobb a helyzet, akiknek saját gyermekük van - az elfoglalt szülők sokszor csak a Facebookon és más közösségi oldalakon tartják a kapcsolatot csemetéikkel.
A magánéleti kudarcokat a munkahelyi sikerek sem kompenzálják: rengeteg harmincas munkavállaló boldogtalan az irodában, és sokan azért mondanak fel, mert nem jönnek ki a kollégáikkal. Nincsenek megelégedve a fizetésükkel sem, legalábbis a veszekedések és a problémák legfőbb forrásaként a pénzt nevezték meg.
Claire Tyler, a közvélemény-kutatást végző cég igazgatója szerint az eredmények azt bizonyítják, hogy a kapuzárási pánik egyre gyakrabban jelentkezik már a harmincas évek közepén. Ráadásul a helyzet a jövőben valószínűleg csak romlani fog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése