2013. június 9., vasárnap

14 olyan dolog, amit nem reklámoz az élelmiszeripar

görög joghurt

1. A görög joghurt gyártása több millió font (mérgező) savós hulladékot termel minden évben és senki sem tudja mi történik a sok savóval

A “Modern Farmer ‘s fascinating story” lenyűgöző történetéből idézünk. Arról, hogy hogyan kell kezelni a “savó problémát” ezt írják:
“Minden három-négy uncia tejből, a Chobani és más cégek, kizárólag egy uncia krémes görög joghurtot tudnak előállítani. A maradék: savó. Ez egy vékony, nyúlós salakanyag, amit nem lehet egyszerűen csak kiönteni a természetbe. Nem csak, hogy illegális lenne, de a bomló savó mérgező a természeti környezet számára, kirabolja az oxigént a patakokból és a folyókból. Szakértők szerint a savó jelenléte minden vízi életközösséget “Holt-tengerré” alakítana át, elpusztítva a vízi életet, méghozzá potenciálisan egész nagy területeken. Csak a sajtsavó, a joghurt tejsavó “rokona”, az elmúlt években több tízezer halat ölt meg Görögországban.
A cikk folytatása itt található:

virsli

faforgács

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése