2014. január 29., szerda

13+1 vélemény: gyerekek a szerelemről


Olasz pszichológusok egy csoportja arra szánta el magát, hogy gyerekeket kérdezzen arról, mi is a szerelem. A szakemberek 4 és 8 év közötti kiskorúaktól várt választ az - emberiséget leginkább foglalkoztató
 - érzelmi kérdésre.

A csöppségek meglepő véleményt alkottak, melyekre  a tudósok nem is számítottak. Íme a legcukibb 13 válasz a begyűjtöttek közül, és +1 Katától, egy magyar kislánytól, aki felejthetetlen őszinteséggel fogalmazta meg a szerelem lényegét.


1. „Szerelem az, amikor a városban ebédelsz, és egy tasak hasábburgonyát ajándékozol valakinek, anélkül hogy elvárnád, ezt veled is valaki megtegye.” (Gianluca, 6 éves)
2. „Amikor nagyanyónak arthritise volt, és nem tudta kilakkozni a körmeit, nagyapó lakkozta ki neki, holott neki is arthritise van. Ez a szerelem.” (Rebecca, 6 éves)
3. „Szerelem az, amikor a lány beparfümözi magát, a fiú pedig aftershave-et használ, aztán közösen kimennek valahová, és szimatolják egymást.” (Martina, 5 éves)
4. „A szerelem az első dolog, amit érzel, ha jönnek a bajok.” (Carlo, 5 éves)
5. „Szerelem az, amikor valaki rosszat tesz veled, te pedig nagyon szomorú vagy, de nem kiabálsz, nehogy sírva fakaszd őt.” (Susanna, 5 éves)
6. „A szerelem az a dolog, amitől tudunk mosolyogni még akkor is, ha fáradtak vagyunk.” (Tomasso, 4 éves)
7. „Szerelem az, amikor anya kávét főz apának, de még mielőtt odaadná, megkóstolja, hogy biztos legyen abban, hogy finom.” (Daniele, 7 éves.)
8. „Szerelem az, amikor anya a csirke legfinomabb falatját adja apának.” (Elena, 5 éves)
9. „Szerelem az, amikor a kutyám az arcomat nyalogatja, még akkor is, ha egész napra egyedül hagytam.” (Anna Maria, 4 éves)
10. „Nem kell mondanod, hogy szeretlek, ha nem igaz. De ha igaz, gyakran kell mondanod. Az emberek feledékenyek.” (Jessica, 8 éves)
11. „Ha szeretni akarsz, kezdd egy olyan baráttal, akit nem tudsz elviselni.” (Michele, 6 éves)
12. „Szerelem az, amikor egy idős bácsi és egy idős néni még mindig barátok, holott nagyon jól ismerik egymást.” (Tommaso, 6 éves)
13. „Ha valaki szeret minket, az, ahogyan a nevünket kiejti, különbözik a többitől.” (Luca, 4 éves)

És egy ráadás válasz, amit egy magyar kislány adott a Kossuth Rádió riporterének, még hosszú évekkel ezelőtt: 
+1. "Azt nem tudom elmondani milyen a szerelem, csak a szívemben érzem"- mondta ezt Kata 6 és fél évesen, még az ovis korszakában.
Ha még több gyermeki őszinteségre vágysz, hallgasd meg te is Kata és Pocak ovis szerelmének történetét: "Minden a bokorral kezdődött..."

(Forrás: pozitivnap.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése