1. Fagyasztott vaj
A vaj viszonylag gyorsan felolvad, ám míg fagyos, könnyű reszelni. A reszelt vajat pedig sokkal könnyebben el lehet dolgozni, így akár a süteményekben, akár a krumplipürében, sokkal egyenletesebb lesz.
2. Tojásteszt
Velem gyakran megesik, hogy a hűtő mélyén még találok egy-két tojást, amit sokszor nem merek felhasználni, mert nem tudom, mióta is állhat ott. De szerencsére, van egy remek trükk, amivel megállapítható, hány napos a tojás: tedd vízbe, és, ha feljön teljesen a tetejére, akkor bizony -- az már régen romlott!
3. Narancspucolás egyszerűen
A naranccsal általában mindenki megszenved, főleg a fehér részével. Hogy minél gyorsabban túllegyél a narancs pucoláson, próbáld ki ezt a praktikát!
4. Fagyasztott mártások
Ha mártást készítünk, akkor általában vagy az alapanyag marad meg, vagy pedig a mártás. De nem kell kidobni a mártást sem, hanem -- egyszerűen csak fagyaszd le!
5. Fokhagymapucolás egyszerűen
A fokhagymapucolás rengeteg időt tud elvenni, főleg, ha több emberre főzünk. Ezzel a remek ötlettel azonban -- sok-sok időt spórolhatsz meg!
6. Így melegítsd a tésztát!
Ha nem a szokásos módon rakod a tányérra a tésztát, hanem egy lyukas kört formázol vele, sokkal gyorsabban és egyenletesebben felmelegszik a mikróban.
7. Így fogyaszd a görögdinnyét!
A görögdinnyét nem igazán lehet szépen enni – hittük ezt eddig, ám azonban van egy remek módszer az elfogyasztására: csak kockázd fel és szurkáld fel fogpiszkálóra!
8. A saláta frissen tartása
Neked is gyorsan megfonnyad a saláta? Próbáld ki ezt az ötletet: tedd minél szárazabb helyre és tegyél rá egy papír konyhai törlőt, vagy szalvétát, ami felszívja róla a nedvességet, így sokkal tovább friss marad!
9. Cseresznyemagozás
A cseresznye magozása is sokáig tart, egy cseresznyemagozó pedig pénzbe. Ám van egy remek módszer: tedd egy üvegre a cseresznyét és egy kis pálcával egyszerűen csak nyomd az üvegbe a magot! Kész is!
10. Cérnával szeletelés
Ha tökéletesen szeretnél elvágni egy tortalapot, vagy akár sajtot, használj cérnát!
11. Citromfacsarás
Akármilyen férfi kéz is végzi a citromfacsarást, egy kicsi azért még mindig marad a gyümölcsben. Hogy ezt elkerüld, előtte görgesd végig párszor a konyhapulton úgy, hogy nyomást gyakorolsz rá – így még jobban kiengedi a levét!
12. Fagyott szőlő
Ha nem volt idő behűteni a bort, de van a fagyasztódban egy kis szőlő, dobj párat a pohárba – ez nem hűti le teljesen, de kellemes hőmérsékletet ad az italnak; ráadásul még mutatós is!
13. Fakanállal a habok ellen
Ha vizet forralsz vagy tésztát főzöl, biztosan veled is megesett már, hogy nem figyeltél, így habozni kezdett és kifutott – hogy ezt elkerüld, tegyél a fazék tetejére fakanalat!
14. Konzervnyitás férj nélkül
Ha nem akarod minden késed hegyét eltörni befőttesüveg nyitása során, akkor használj gumikesztyűt a kinyitásához!
15. Kristálytiszta jégkocka
Ha tiszta jégkockát szeretnél, akkor előbb forrald fel a vizet, hűtsd le, majd úgy tedd el a fagyasztóba!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése