2015. augusztus 3., hétfő

A vidéki élet felszabadult mosollyal ajándékozza meg gyermekeinket

Ha igazán meg szeretnénk ismerni gyermekünket, akkor engedjük, hogy elvárások nélkül megfürdőzzenek a vidék nagyszerűségében!
Nézzük meg akkor, milyen is a mai gyerek? 
A szülők többsége mindent megenged, és közben dühös, mert a gyerek futkározik, felmászik és megfogdos, összetör és visszaél a szülő a türelmével, és sokszor előjogokat követel magának. Az elvárás az lenne, hogy a gyerek csendben üljön, s olyan frusztrált zombivá váljon, aki csak a könyvekből és az internetes világból informálódik és mind e közben saját gondolatai ne is nagyon legyenek. Ha belegondolunk, ilyen nevelési folyamatban jó eséllyel ilyen is lesz. 

Kezdetben azonban rohangál, hangoskodik, kérdez: érdekli a világ.

De mi köze van mindennek a vidékhez?

Csupán annyi, hogy ha lehetőséget adunk, és kiszabadítjuk időnként gyermekeinket a "falanszterből" és megmutatjuk a vidéki élet nagyszerűségeit, akkor megláthatjuk, hogy mi csal igazi mosolyt az arcára, mitől lesz sugárzóan boldog és felszabadult. 
Ha a túlfegyelmezett, antiallergén csúcskozmetikumokkal ápolt, márkás ruhákban sétáltatott gyereket kiengednénk a természetbe, ha újra megérinthetné az ott lévő kincseket, növényeket és állatokat, akkor újra megláthatnánk szemében a rácsodálkozás örömét.
Ha tudtok a környezetetekben olyan farmot, tanyát, városi kertet, kezdeményezést, ahol lehetőség van arra, hogy a gyerekek részt vegyenek állatgondozásban, kertművelésben, akkor azt jelezzétek felénk!
Az alábbi képek talán segítenek megértetni mindannyiunkkal, hogy mit jelent egy gyermeknek, ha kiszabadul az Életbe.
Írta: Fekécs Edit 
farm
farm3
farm4-sceencrave
farm5
farm6
farm7
farm8
farm9
farm21
farm23
farm26
farm24
farm11
farm29
farm27
farm32
farm30
farm33
Fotók:bariatravel.com, doctorbulldog.blogspot.com, dailymail.co.uk

Forrás: sokszinuvidek.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése