2016. január 30., szombat

Nobel-díjra esélyes a 17 éves autista fiú

Egy 17 éves, autista fiút is esélyesnek tartanak a Nobel-díjra. Jacob Barnett 11 évesen kezdte el az egyetemet és most éppen a relativitáselmélet új megközelítésén dolgozik.
Nobel-díjra esélyes a 17 éves autista fiúForrás: Facerbook
Kétéves korában súlyos autizmust állapítottak meg a most 17 éves Jacob Barnettnél. Az orvosok azt mondták a szüleinek, nem lesz képes megtanulni olvasni, de még beszélni sem. Most azonban mesterszakon tanul kvantumfizikát és emellett a Youtube-on tart ingyenes előadásokat. 
Édesanyja, Kristine Barnett könyvet adott ki tapasztalatairól, melyben leírta, már korán észrevette, hogy fiát lenyűgözik a mintázatok, ezért kivette a speciális iskolából, és hagyta, hogy maga fedezze fel a világot.
Egyszer elvitte kirándulni, majd egy planetáriumba, ahol egy professzor tartott előadást. Akárhányszor az előadó feltett egy kérdést, Jacob keze magasra emelkedett és a legbonyolultabb fizikai összefüggéseket is megmagyarázta. Ekkor mindössze 3,5 éves volt.
Jacob már 11 éves korában elkezdte az egyetemet. Most éppen a relativitáselmélet új megközelítésén dolgozik - írta a pozitivnap.hu. A szakemberek szerint az IQ-ja 170, annyi, mint Albert Einsteinné volt, és esélyesnek tartják a Nobel-díj megszerzésére is.
(Forrás: rehabportal.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése