2016. szeptember 6., kedd

Egy szuper pedagógus levele a szülőknek

A szülők nem hittek a szemüknek, amikor elolvasták, milyen emailt írt a harmadikos kislányuk új osztályfőnöke!

Azonnal válaszoltak is rá!
Íme az email, ami meglepte az anyukát, és férjének is azonnal átküldte! Nagyobbik gyermekük 8. osztályos volt, de eddig ilyen hozzáállással még nem találkoztak:
"Kedves Szülők! Remélem a nyári szünetben a gyerekek és Önök is ki tudták pihenni magukat! Bízom benne, hogy az idei tanévet jó hangulatban kezdjük, és  így is zárjuk! :) Az osztályt tanító pedagógusok nevében mondhatom, hogy mi ezen leszünk! Ám ehhez az Önök segítsége is szükséges. 2 dolgot kérnénk, amit egész évben szem előtt kell tartani ahhoz, hogy a gyerekük szeressen iskolába járni, és ne rettegjen!
NE MÉRICSKÉLJÉK ŐKET! – Soha ne mások eredményeire legyenek kíváncsiak, hanem a saját gyerekükére! Ne hasonlítgassák őket a többiekkel!
NE TANULJON OTTHON! Az iskolában minden feladatot igyekszünk elvégezni, hisz itt vannak 4 óráig. Ha valaki valamiért nem lett készen, azt külön jelezzük a szülőknek. Tanulás helyett otthon  beszélgessenek vele, ha tévézik, lehetőleg olyat nézzen, amiből hasznos dolgot tanul, olvasson, sokat mozogjon! Vonják be őket az otthoni munkákba, legyenek kisebb faladatai, ami a felelősségérzetüket erősíti. Ezek sokkalta hasznosabbak, mintha leülne az íróasztalához!
Nem akarjuk megnyomorítani a gyerekeket az extra elvárásokkal, viszont szeretnénk felkelteni az érdeklődésüket, és megismertetni őket az ismeretszerzés örömével. Így sok egyéni gyűjtőmunkára adunk majd lehetőséget. De most hangsúlyozom: Ezek nem leszek kötelezőek! 
Kérem gondolkodjanak el ezen a pár dolgon! Mindenkit várunk a jövő szerdai szülői értekezletre! Üdvözlettel: …."
A levelet elolvasva csak egy dolgot sajnáltak: hogy nagyobb gyermeküknek nem ilyen tanító nénije volt! Azonnal küldtek is egy választ: Köszönjük ♥!      
(Forrás: Facebook / egyazegyben.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése