2017. június 23., péntek

DNS utazás - Le mernéd tesztelni, hogy honnan származol?


A tudomány ma már egyértelműen bizonyítja, hogy egy sokkal globálisabb családhoz tartozunk, mint azt valaha is el tudtuk képzelni.

A Momondo dán utazási kereső oldal egy tömeges DNS kísérletet végzett és egy mini dokumentumfilmet készített el, amely arra mutat rá, hogy a külföldiekről alkotott nézeteink alapvetően megváltozhatnak, ha jobban megismerjük a saját genetikai származásunkat.

Tavaly áprilisban 67 ember hívtak meg a világ minden tájáról, hogy vegyenek részt egy olyan projektben, amelyben felajánlottak nekik egy DNS tesztet, hogy többet megtudjanak az őseikről. A résztvevőket megkérdezték, hogy szerintük mit fognak feltárni a tesztek, és arra ösztönzték őket, hogy osszák meg a világ különböző részeiről meglévő nézeteiket és előítéleteiket.

Néhány héttel később visszahívták őket, és megmutatták nekik a tesztek eredményeit. Ahogy az várható volt, akadt néhány megdöbbentő meglepetés, melyek komoly érzelmi reakciókat váltottak ki, és egyesek felismerték, hogy már másképp érzik magukat a körülöttük lévő világban. "Ezt a tesztet kötelezővé kellene tenni," - mondta az egyik résztvevő.

A projekt része volt egy nagyobb kampánynak, amely 7200 embert foglal magában, melynek célja annak bizonyítása, hogy a legtöbbünknek fogalma sincs eredete sokszínűségéről. 

A Momondo most 500 embert hívott meg, hogy vegyenek részt egy DNS tesztben egy verseny keretében. Az egyik győztes megkapja a lehetőséget, hogy egy "DNS utazást" tegyen és meglátogassa azokat a régiókat, ahonnan származik.

(Forrás: ujvilagtudat.blogspot.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése