2014. december 24., szerda

A cserdi csoda (Szegények segítettek a szegényeknek)




"Az adományt a baranyai zsákfalu közmunkásai termesztették, a zöldségféléket a Budapest Bike Maffiával juttatták el a nyolcadik kerületi rászorulóknak. "







"Cserdiben, ahol Bogdán László a polgármester, mellesleg roma, sikerült  munkába állítani a falu 99%-át. Igaz, közmunkások, de Cserdiben a közmunka nem ugyanaz, mint máshol... Ebben a faluban békében élnek a romák és nem romák.  Ahogyan az egyik nő fogalmaz: "mint egy nagy család". A romakérdés nem megoldhatatlan, a romák dolgozni akarnak és tudnak! Csak megfelelő politikai szándékra van szükség, nem pedig arra, hogy a település vezetői csak problémának gondolják a szegény embereket, köztük sok romát. (Részlet a 'Cserdi csillagok' című filmből)"





"Viselkedési zavarok vannak a cigány társadalomban, de nem az a módszer ennek kezelésére, hogy hülyének néznek minket - ezt Bogdán László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában." 





"Mindenki tanulhatna ettől a derék embertől!
Szigorú, de rendkívül emberséges, mindemellett következetes, nem enged a negyvennyolcból. ÉL, de nem VISSZAél a nép által ráruházott hatalommal!
Bár minden magyarországi polgármester ilyen lenne!
Akár még országos vezetőnek is fényesen megfelelne!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése