2014. november 7., péntek

Izületi gyulladás gyógyítása tornával

Vállak

A következő gyakorlat kellőképpen ellazítja a nyak és a váll izmait. Állj egyenesen és kulcsold össze a kezeid a tarkódon. A könyök előre nézzen. Lassan húzzuk vissza a könyökünket és közben vegyünk mély lélegzeteket. 5 másodperc eltelte után ismét húzzuk előre a könyökünket, amíg azok össze nem érnek, majd ismétlés.

Térdek

A comb külső részén lévő négyfejű izom erősítésével kellő stabilitást nyújthatunk a térdünk számára. Üljünk le egy háttámlás székre, és tegyünk egy törölközőt a térdek alá. Nyújtsuk előre az egyik lábunkat, és tartsuk így 3-5 másodpercig, majd engedjük vissza, és ugyanezt ismételjük a másik lábon is.

Ujjak

A következő mozdulatokkal javíthatjuk az ujjízületek mozgékonyságát és erejét. Emeljük fel az egyik kezünket nyitott tenyérrel és laza ujjakkal (mint a rendőr, aki a forgalmat akarja megállítani). Hajlítsuk be a hüvelykujjainkat a tenyérbe, egészen a kisujjunk tövéig. Tartsuk így  3 másodpercig, majd hajlítsuk vissza az alaphelyzetbe.
Lazán szorítsuk ökölbe a kezünket, a hüvelykujjunkat zárjuk a többi ujjunkra. Tartsuk így 3 másodpercig, aztán nyújtsuk ki a kezünket ismételten.

Bokák

Ahhoz, hogy egészséges és mozgékony legyen a bokánk, végezzük el az alábbi gyakorlatokat. Üljünk le egy kényelmes, háttámlás székre, a talpak érjék a földet. A sarkunkat a földön tartva, emeljük fel a lábfejünket, majd a sarkunkra támaszkodva forgassuk jobbra-balra a lábfejünket.
Tegyük a lábfejünk elülső részét a földre, a sarkakat emeljük most meg. Finom, óvatos mozdulatokkal forgassuk a sarkunkat jobbra, majd balra.
A fenti mozdulatokból legalább – ismétlést végezzünk, de fontos, hogy azonnal függesszük fel a gyakorlatokat, ha enyhe nyilallást vagy fájdalmat észlelünk.
(Forrás: tudasfaja.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése